Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privatekonomi för ideologi

Politik är en förtroendebransch (borde i alla fall vara det), det betyder att politiker inte ska lova mer än de kan hålla. I Falun har vi två partier Vänsterpartiet och Miljöpartiet som i maj 2011 mycket starkt och bestämt lovade sina väljare att inte mer än 80 miljoner skulle satsas i investeringsprojekt kopplade till VM. I dag är summan uppe i över 130 miljoner och det är bara början på miljonrullningen, som kommer att fortsätta ända fram till VM.

Jag undrar om ledningen för Vänstern och Miljöpartiet har stöd för slöseriet med skattebetalarnas pengar av sina väljare? Att den inre kretsen av ledande partikoryféer vill doppa fingret i den syltburk som innehåller arvoden för olika politiska poster är tyvärr vanligt förekommande. Den personliga ekonomin prioriteras i regel före löften och ideologi. En sådan bagatell som att man har lovat sina väljare att högst en viss summa får användas till ett jippo har ingen betydelse, för det är viktigare att få sitta kvar vid köttgrytorna.

Bengt Holmquist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare