Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privat vårdcentral har växtvärk

Läkarhuset har gått från 5 600 till 11 600 patienter på två år.
Även lokalytan och personalen har vuxit. I dag invigdes den senaste utbyggnaden.
Den snabba utvecklingen har gett vårdcentralen växtvärk.

Läkarhuset Sensia i Gylle invigde nya lokaler i dag. Från och med nu har vårdcentralen och den privata mottagningen en ny entré med ny reception, nytt personalrum och ny patientparkering.

Receptionen har blivit större och har nu två luckor.

– Det finns också alltid en sköterska i anslutning till receptionen som kan svara på medicinska frågor, berättar verksamhetschef Annika Olofsson.

– Vi var inträngda i ett litet hörn förut. Det här blir kanon, säger läkarsekreterare Anita Iversen som jobbar i receptionen.

Anledningen till de större lokalerna är att allt fler vill vara patient hos Läkarhuset. För två år sedan hade man 5600 patienter, i dag har patienterna ökat till 11 600.

– Vi har utökat lokalerna i omgångar. Från början hade vi en del av nedervåningen, nu finns vi på båda planen, berättar Annika Olofsson.

Även personalstyrkan har utökats. Från att ha varit runt 20 personer för två år sedan är man nu närmare 50 anställda.

Sedan tidigare finns bland annat diabetessköterska och livsstilssköterska. I det som tidigare var reception inrättas nu en astma/KOL-sköterska samt en hypertoni-sköterska med fokus på blodtryck.

– Verksamheten bygger på specialistområden. Många går med blodtrycksmedicin utan att egentligen behöva den. Vi vill jobba förebyggande och mer livsstilsfokuserat, förklarar Annika Olofsson.

Den som vill kan bli patient hos Läkarhuset i och med det nyinrättade vårdvalet. De senaste två åren har man fått över 200 nya patienter i månaden och den snabba ökningen är inte bara positiv.

– Det är både och. Man får växtvärk. Vi skulle vilja komma till ro och koncentrera oss på den verksamhet vi har nu. Ingen annan vårdcentral växer som vi gör och man måste anpassa sig. Det klart att det är roligt att många väljer oss, men det är viktigt för oss att Borlänges alla fyra vårdcentraler är välfungerande, anser Annika Olofsson.