Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisat hotell och restaurang i konkurs

Dala-Husby Hotell & Restaurang, som bland annat listats i årets White guide, har inlett konkurs.

Dala-Husby Hotell & Restaurang i Hedemora kommun har fått flera erkännanden genom åren.

De har bland annat fått priset som bästa restaurang på Hoteliers Meeting i Dublin, omnämnts som "förvånansvärt sofistikerad" i The New York Times samt listats i prestigefyllda White Guide.

Läs även: 20 restauranger från Dalarna listas i White Guide

Men nu har Hotell & Restaurang i Smedby AB gått i konkurs. Ansökan lämnades in i måndags.

– De har haft svårt att hålla priserna uppe. Det finns mycket konkurrens, till exempel Tällberg, som kan pressa priserna, säger Henric Schef, advokat och konkursförvaltare.

Både bolaget som har skött driften och bolaget som har hyrt ut fastigheten, som har samma ägare, har ansökt om konkurs. Restaurangen och hotellet stängde på måndagen, och nästa steg blir att försöka hitta en köpare som kan driva verksamheten vidare.

– Det finns inga intressenter än vad jag vet, säger Henric Schef.

Viktor Angmo, som är en av ägarna till Dala-Husby Restaurang & Hotell, skriver i ett sms till tidningen att de under många år har lidit av dålig lönsamhet och nu kände att de inte hade något annat val än att begära bolaget i konkurs.

– Vårt mål har hela tiden varit att upprätthålla hög kvalité och bra service trots det ekonomiska läget. Vi vill tacka alla gäster som har besökt oss under dessa år, skriver Viktor Angmo.

Förutom de tre ägarna berörs en heltidsanställd och sex timanställda av konkursen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android