Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisas för jobbskapande

Annika Hedström på Annikas hemtjänst är en av Dalarnas nya jobbskapare. I alla fall enligt Centerpartiet, som uppmärksammade detta med att överraska Annika med blommor, diplom och en guldklöver.

När Centerpartiet plingar på hos Annikas hemtjänst för att överraska med utmärkelsen är det ingen som öppnar. Det visar sig att Annika Hedström själv har fått lov att åka ut till en brukare.

– Det är ju så att vara egen företagare, säger hon när hon kommer tillbaka till kontoret. Plötsligt måste man rycka ut.

Sedan Annika Hedström startade Annikas hemtjänst har företaget, som är ett LOV-företag, växt och hon har i dag 13 fast anställda och tio timvikarier. LOV, lagen om valfrihet, reglerar vad som gäller för de kommuner där brukare själva får välja hemtjänst. Och det är bland annat för att det är just ett LOV-företag som Annikas hemtjänst nu prisas av Centerpartiet.

– Det finns inte så många LOV-företag i Dalarna, säger Lena Reyier, ordförande för Centerpartiet i Dalarna.

Det är en överraskad Annika Hedström som tar emot blomma, tårta, diplom och en pin med en guldklöver från Centerpartiets Lena Reyier och Anki Enevoldsen.

– Det här var väldigt oväntat, men det är ju kul att bli uppmärksammad, säger Annika.

2010 startade hon Annikas hemtjänst, som nu har kontor i centrala Falun och 60 omvårdnadskunder. Men det är inte en lätt bransch.

– Det är tufft att ha bara hemtjänst, säger Annika. Det räcker med att en storkund åker bort i en vecka så blir det tapp direkt. Vi vill ju gärna göra den "gammeldags" hemtjänsten, alltså där man hinner sitta ner och prata en stund också.

Enligt Centerpartiet råder det inga tvivel om att Annika Hedmark förtjänar utmärkelsen "jobbskapare".

– Hon skapar verkligen jobb på många sätt, och dessutom är hon kvinnlig företagare. Annika är en förebild för oss i Dalarna när det gäller LOV-tjänster, säger Lena Reyier.