Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisade för sitt engagemang i Vikarbyn

Den ena säljer lotter den andre säljer pizza.
Båda har de ett stort engagemang i bygden där de bor.
Nu har årets Vikarbybo och Årets Vikarbyföretag utsetts.

Regnet satte stopp för den planerade marknaden i byn, men det kunde inte stoppa firandet av Vikarbydagen.

Hela kalaset flyttade helt enkelt in i bystugan – även om VM – Vikarbymästerskap – i hästskokastning genomfördes utomhus.

En uppskattad nyhet i årets program var att "Säbbarna" - Anders och Ingrid Säbb lärde ut Vikarbylåtar, en programpunkt som lär återkomma nästa år.

Och så naturligtvis kvällens höjdpunkt – avslöjandet om vem som blivit Årets Vikarbybo och Årets Vikarbyföretag 2015.

"Med sitt glada och positiva humör är hon en fenomenal lottförsäljare vid evenemang i byn. Även tidigare inom sitt yrke visade hon ett trevligt bemötande mot alla". Hon har alltid varit byn trogen löd juryns motivering.

Och efter den presentationen kan väl ingen i Vikarbyn missa att det är Bud Ollas Karin Eriksson som är den utvalda i år.

– Roligt! Verkligen roligt! Jag har sålt lotter i 30 år nu och eftersom jag är Vikarbyflicka så känner jag nästan alla, säger hon med ett skratt.

– Fast när vi skulle resa majstången i år visste jag inte riktigt hur det skulle gå med lottförsäljningen. Jag har lite problem med benen, men jag satte mig på en stol och det blev kö på en gång.

Det fanns dock ingen ankledning till oro. Bud Ollas Karin Eriksson sålde lotter för inte mindre än 6 000 kronor den kvällen och fick ett bidrag på ytterligare 1 000 kronor.

Årets Företagare i Vikarbyn var lika glad han över sin utmärkelse.

– Jag är så glad! Det betyder mycket för mig att bli Årets Företagare. Jag känner mig verkligen hemma och välkommen här i Vikarbyn, säger Sukri Dogan som för 13 år sedan startade Vikarbyn Pizzeria.

I juryns motivering står bland annat att pizzerian är en viktig kugge i byns serviceutbud och att företaget är en trogen sponsor till föreningar och evenemang i Vikarbyn.

– Det är självklart för oss att vara sponsor. Det är viktigt för oss att vara en del av samhället, fortsätter han.

Diplomet med juryns motivering sitter redan på väggen i pizzerian och gratulationerna fortsätter att strömma in.

– Ja – alla är så glada över att vi har blivit Årets Vikarbyföretag, alla våra kunder är jättefina! avslutar Sukri Dogan.