Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisad elev fick träffa ministern

Falueleven Mustafa Al-Janabi, 19, blev en av tre personer som fick presentera sitt projekt för Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.
- En väldigt rolig upplevelse, kommenterar Mustafa.

Mustafa Al-Janabi är precis på väg att avsluta sina studier vid Naturvetenskapliga linjen på Lugnetgymnasiet i Falun.

Går allt som planerat så väntar Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm till hösten för vidare studier inom ämnet teknisk fysik.

En av Mustafas sista insatser inom Faluns skolvärd blev kanske också en av de mest minnesvärda.

Som en av tre elever i landet valdes Mustafa ut för att presentera sitt projekt som handlar om förståelsen för att proteinsynteser är viktig för att förstå kroppens funktioner, hur sjukdomar uppstår och vår evolution.

Bakgrunden är att i början av april korades vinnarna i organisationen Unga forskares tävling inom naturvetenskap och teknik för gymnasieelever.

Förutom proteinsyntesen fick även Mustafa Al-Janabi chansen att diskutera hur man på ett bättre sätt attraherar till vidare studier på högskole- respektive universitetsnivå.

- Min ptresentation är pedagogisk och ett verktyg så att man lätt kan lära sig mer. Det är viktigt att det motiverar och att man tar bort ribban uppåt, kommenterar Mustafa Al-Janabi.

TV+TEXT: Nya cykelleder invigda i Falun

LÄS MER: Falu kommun raggar nya lärare - med hjälp av Youtube