Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prinsparet planerar heldag i Älvdalen

Prins Carl Philip kommer till Älvdalen under en heldag i höst tillsammans med sin Sofia, som då mycket väl kan ha titeln prinsessa. Även om medborgarförslaget om att döpa ett torg efter Sofia gick om intet.

Än så länge är titeln för Sofia Hellqvist fröken, men kan mycket väl vara prinsessa efter bröllopet. Det är en titel som Kungen ska lämna information om inför bröllopet och som enligt uppgift kommer att bli att Sofia då får titeln prinsessa.

Prinsparet kommer att genomföra ett tvådagarsbesök i Dalarna, där paret under den första dagen kommer att besöka södra delen av Dalarna. Det för att dag två besöka Älvdalens kommun, Sofia Hellqvist hemkommun.

– Under den dagen är ambitionen att prinsparet ska besöka hela kommunen från norr till söder, berättade kommunalrådet Peter Egardt.

Något datum är ännu inte satt för besöket, mer än att det ska ske i höst.

På söndag kommer kommunen genom kommunfullmäktiges ordförande Stig Olsson, kommunalrådet Peter Egardt och projektledaren Ing-Marie Bergman på lysningen inför bröllopet i juni.

– Vi kommer då att överlämna några presenter som har traditionell koppling, säger Peter Egardt.