Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prinsparet om babylyckan "Det här är ett stort steg för oss" 

För första gången kommenterar nu prinsessan Sofia och prins Carl Philip sin babylycka. 
– Vi är så spända. Det är en ny och spännande tillvaro som man inte vet så mycket om. Det är mycket förväntan, säger Sofia till Svensk Damtidning.

Dalarnas egen prinsessa väntar barn. Nyheten kom den 15 oktober, bara dagar efter att Sofia besökt Dalarna och sitt älskade Älvdalen för första gången på officiellt besök som prinsessa. Då var prinsessan och prinsen kärleksfulla och höll om varandra, men ingen visste om deras stora hemlighet. På DT:s fråga om hur prinsparet såg på framtiden för deras familj var de tysta i flera sekunder innan Sofia svarade.

– Vi hoppas att vi får en framtida familj så klart. 

Nu vet vi svaret och barnet beräknas till april. När prinsparet gjorde sitt första officiella framträdande tillsammans efter babynyheten, på Kungliga Ingenjörsakademins högtidliga sammankomst på konserthuset fick de frågor från Svensk Damtidnings reporter Liv Sander.

Hur känns det för prinsen att ni får barn så nära er syster?

– Det är jättekul att det blir så. Verkligen roligt! Kusinerna kommer förhoppningsvis ha väldigt kul och leka med varandra.

Läs mer:

Exklusiv intervju - Så träffades prinsparet - första dejten på en gokartbana

En tårfylld prinsessa återsåg sitt Älvdalen

Här lär Inga-Britt Pettersson ut Älvdalska till Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia talade till Älvdalen

Prinsessan Sofia väntar barn