Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prestberg borta från LIF hela 2012

Pelle Prestberg, 37, höftopererades i våras – och skulle vara tillbaka 1 november.
Nu blir skyttekungen borta ytterligare två månader.
– Jag är inte riktigt framme där jag ska vara, säger Leksandsforwarden.

Efter höftoperationen i våras var sagt att Pelle Prestberg skulle vara tillbaka med laget efter den 31 oktober, då sjukskrivningen gick ut.

Nu blir det inte så.

– Jag var ner till Göteborg och träffade Leif Swärd som gjorde operationen för ett par veckor sedan. Jag är inte riktigt framme där jag ska vara. Jag behöver mer tid, säger Prestberg.

Leksandsforwarden kommer inte att konkurrera om en plats förrän nästa år.

– Sjukskrivningen är förlängd till den sista december. Det är en sån skada att det tar tid att komma tillbaka, säger Prestberg.

Just nu är han hemma i Karlstad och tränar.

– Jag är på is med FBK:s A- och B-juniorer. Det är ganska mycket individuella övningar med skott och skridskoåkning och så. Jag kör inga kontaktövningar.

Hur känns det i kroppen?

– Jo, men det känns bra. Jag går framåt hela tiden, men det får ta den tid det tar.

Vad är det som är problemet just nu, gör det ont?

– Det är väl så att det tar tid att bygga upp muskulaturen kring höften. För bara några veckor sedan kunde jag inte ens stanna och inte svänga på skridskorna. Det kan ju vara bra att kunna det (Skratt). I vissa lägen kan det göra lite ont också.

Leksands sportchef Tommy Salo:

– Det här har vi vetat om hela tiden, och det är inget nytt för oss. Vi får se om han kommer tillbaka och om han kan spela hockey igen.

Prestbergs kontrakt går ut i vår.

Hur ser du på framtiden?

– Nu hoppar vi både en, två och tre steg. Målet är att jag ska komma tillbaka och kunna konkurrera om en plats. Sedan får vi se. Men, målet är att bygga upp det här så att jag ska kunna spela fler säsonger.

I över ett halvår har Prestberg rehabiliteringstränat – utan att ha varit i närheten av att få spela.

Vad är det som driver dig?

– Det är att det är så jäkla roligt att spela ishockey. Man vill vara med där på isen och kunna göra skillnad. Få vara på isen i den atmosfär som finns i Leksand.

Hur jobbigt är det psykiskt att inte få vara där?

– Till att börja med är jag väldigt glad att jag har fått göra den här operationen och få chansen att fortsätta spela ishockey. Men, jag kämpar varje dag för att ta mig tillbaka.

För ett par veckor sedan ryktades det på flera bloggar att du var överens med Leksand om att bryta kontraktet?

– Det är ingenting varken jag, eller min agent hört något om. Den som skrivit det har nog ganska dålig källa.