Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär i Mora

Under torsdagen drog damernas förbundskapten, Curt Söderström, igång en ny satsning inom damlandslaget.
I Mora samlades 22 spelare, vilket är det första av totalt fyra regionläger som genomförs under säsongen.
– Det här gör vi för att fler spelare ska få känna på hur det är i landslaget, förklarar Söderström.

Annons

Curt tog i början av året över som förbundskapten efter avgående Jan-Erik Vaara. På meritlistan har han tre SM-guld med Iksu. De tre senaste säsongerna har han basat för Warbergs damlag.

Men nu har Söderström tagit över ett regerande världsmästarlag. Han är noga med att poängtera att bara för att Sverige vann VM senast, kan man inte tro att allt går av sig självt.

– Man måste hela tiden utvecklas. De som vi tävlar mot gör det och det måste vi också fortsätta göra.

Sverige är ledande på damsidan, men annars är det Finland som leder utvecklingen inom innebandyn.

– Finland har tagit de senaste VM-gulden på såväl herrsidan som U19-landslagen bland killar och tjejer. Sverige vann också damfinalen med bara 4–2, så Finland är där och hotar också, varnar Söderström.

Därför tar den blågule förbundskaptenen till ett nytt grepp. Han tänker göra en inventering av alla som eventuellt kan bli aktuella för landslagsspel.

– Totalt är det 88 spelare jag ska titta på. Jag har själv tagit ut dem, förutom något återbud, då har jag tagit klubbtränare till hjälp.

Och det första lägret hölls i Mora med start under eftermiddagen. Först var det teori, sedan genomfördes en träning med de 22 spelare som fanns på plats.

Lägret är inte ens en hel dag, men Söderström menar att trots den korta tiden får han, och inte minst spelarna, en bra grund.

– Vi får 4,5 timmar tillsammans. Syftet med det här är att fler ska få känna närheten till landslaget. För många spelare kanske landslagsspel bara är en dröm, här får de veta vad som krävs för att nå dit.

Just att det här är en mellansäsong och nästa dam-VM spelas 2013 gör det lämpligt att genomföra de här fyra regionlägren som är inplanerade.

– Här får de veta vad som krävs av en landslagsspelare sedan är det upp till spelaren att prestera i respektive klubblag, poängterar Söderström.

Två läger hålls i Västerås och Jönköping i december och det sista sker i Umeå i februari.

Till lägret i Mora hade Kais flest spelare, hela tolv stycken, medan IBF Falun hade sju med. Karlstad och Hagfors delade på de resterande tre platserna.