Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för tjejkväll utan stök

Är du en tjej som känner att dina eftermiddagar är tråkiga? På Tjängans fritidsgård är det på onsdagskvällen premiär för ett speciellt arrangemang. En välkänd artist från Stockholm finns på plats.

Onsdagen är en speciell dag på fritidsgården Tjängan på Tjärna ängar. Mellan 17.30 och 20.30 välkomnas alla tjejer i högstadiets och gymnasiets första år till premiären av fritidsgårdens tjejforum.

– Det finns ingen bra mötesplats för tjejer i Borlänge. Vi vill skapa en sådan, där unga tjejer kan våga ta plats och vara sig själva, säger Emina Selimagic, en av de sex ledarna.

Tjängan har anordnat tjejkvällar i flera år, men nu sker det i regi av Rädda Barnen. Emina och hennes kompis Frida Karlsson bestämde sig för att bli ledare för att det är ett bra initiativ.

– Både jag och Emina gick på tjejkvällarna när vi var yngre och när vi såg att de sökte ledare för en nysatsning kändes det självklart, förklarar Frida som hoppas att premiären ska locka många tjejer till ungdomsgården.

Premiärkvällen kommer besökas av rapparen Linda Pira som kommer umgås med tjejerna, prata om hur det är att vara kvinna i ett mansdominerat yrke och svara på besökarnas frågor.

– Det är jätteroligt att ha en så stor artist på besök. Alla tjejer borde ha en bra kvinnlig förebild och vi hoppas att Linda Pira kommer inspirera, säger Kajza Lagergren.

Under kvällen kommer tjejerna ha möjlighet att prata med varandra och ledarna, pyssla och mysa med sina kompisar.

– Vi vill skapa en avslappnad stämning här. I framtiden vill vi ha lite större aktiviteter med tjejerna. Vi har pratat om att träna Zumba och åka pulka, men mycket beror på vad tjejerna som kommer hit vill göra, vi är flexibla, säger Emina och förklarar att det annars brukar vara ganska stökigt på Tjängan vilket gör att det är få tjejer som går dit efter skolan.

– Det är väl målet, att tjejer ska känna att de har någonstans att gå efter skolan när de inte vill gå hem. Jag tycker att alla tjejer ska komma hit! Vi kommer ha jättekul, säger Frida Karlsson och de andra ledarna instämmer.