Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för nytt veteranbilsrally i Yttermalung till minne av bygdepolitiker

Annons

INSÄNT: Dalarnes Automobil Klubb arrangerade för första gången veteranbilsrallyt T.J. Erikssons Minne i Yttermalungstrakten.

Det var barnbarnsbarnet Peo Westlund som på detta sätt kunde hedra sin anfader T.J. Eriksson. På slingriga vägar ned mot Äppelbo genomfördes både praktiska och teoretiska prover för fordonen som inte fick vara nyare än 1935.

Start och mål vid Yttermalungs kapell där deltagarna även hade tillfälle att uppleva en sommarkonsert på kvällskvisten innan prisutdelning och supé på Bygdegården.

Täpp Jonas Eriksson (i riksdagen kallad Eriksson i Yttermalung), född 21 december 1861 i Malung, död där 9 november 1935, var en svensk handlande och politiker (liberal).

Täpp Jonas Eriksson, som kom från en bondefamilj, var handlande i Nordanåker i Yttermalung, han var ordförande i kommunalstämman i Malungs landskommun. Han var också ledamot i Kopparbergs läns landsting 1906–1932. Han var riksdagsledamot i andra kammaren för Kopparbergs läns västra valkrets från den 23 januari 1914 till riksdagens upplösning senare på våren. I riksdagen tillhörde han Frisinnade landsföreningens riksdagsgrupp Liberala samlingspartiet. Han var suppleant i andra kammarens fjärde tillfälliga utskott.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips