Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för nya Rådhuskällaren i kväll

Jonas Aspluind, eventansvarig på Rådhuskällaren i Falun, nyöppnar med renoverade lokaler ikväll

Har ni premiärnerver?

– Jag har inte så mycket men ägarna Helene Holmer och Farzad Saed har nog det. De har satsat väldigt mycket på att fräscha upp och renovera lokalerna. De är bra på mat och viner och det kommer att bli väldigt bra.

Vad händer i kväll vid nyöppningen?

– Ida Bois, som är en sångcoach och artist från Lima men som bor i Falun ska spela. Hon skriver mycket egen musik och mer åt singer/songwriter-stuket. Det är rätt soft musik. Sedan har vi Niklas Hilleskär som dj som spelar musik i baren.

Du är ansvarig för musik och klubbar på Rådhuskällaren, hur ser inriktningen och resten av hösten ut?

– De nya ägarna har ändrat koncept och renoverat hela stället. Rådhuskällaren är ju Faluns äldsta krog med en historia som går tillbaka till 1600-talet och de lägger mer fokus på det. Det blir en vinbar och mat. Och vinprovningar på torsdagar. Rent eventmässigt kommer det att bli mer akustisk musik på Rådhuskällaren med singer/songwriters och myspys. Det blir inget disco och inte så mycket klubbkänsla utan mer lounge och mys. Men två gånger i månaden kör vi Klubb Hellmer som förut. Nu blir det fokus på rock och inte på hårdrock som tidigare.

Vad händer första Hellmer-kvällen?

– Det blir den 23 november och då spelar Falubandet Moonboys och Hymans från Ludvika. Hymans har legat lite vilande ett tag men nu kör de igen. De ville vara med på premiären när de hörde att vi skulle köra.