Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för ny rockklubb i Falun

En ny rockklubb har sett dagens ljus på Kings arms i Falun. I kväll är det premiär och först ut är The Sigourney Weavers och Lé Betre.

– Vi tycker att det har saknats en genuin rockklubb i Falun väldigt länge. Egentligen sedan klubben försvann på The Club, den var bra. Klubb Hellmer känns lite mer metal, säger Lena Gorseth, en av initiativtagarna.

Det var i samband med bandet Toxic lab rats releasefest som de kom i kontakt med Kings arms ägare Roy Abboud, som var intresserad av ett samarbete.

– Vi kom överens om att försöka. Det var så det började, nu kör vi och ser vart det slutar. Vi hoppas att det uppskattas även av faluborna. Vi har fått mycket respons och många band har hört av sig och vill spela.

Tanken är att utbudet ska kretsa kring rockmusik utifrån en bred definition. Dock inte så mycket metal.

– Det som är spikat är nu på fredag. Jailbreak academy kommer den 26 oktober. Vi har band till november på gång och i december tar vi paus.

The Sigourney weavers från Ludvika blir premiärkvällens huvudband.

– Det är ett bra band och vad jag vet så har de inte spelat i Falun någon gång.

Ett förband sätts varje kväll i samarbete med Studieförbundet Bilda och i kväll blir det Lé Betre från Leksand.