Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för isländskt dansband under Dansbandsveckan

Svenska Dansbandsveckan i Malung har lyckats boka Fridjons, det första isländska dansbandetoch dessutom det största på Island. Det är utifrån en medveten strategi att man vill få hela Norden att dansa i Malung vecka 29.

Fridjons manager deltog på en internationell danskonferens på försommaren som även Svenska Dansbandsveckan var med på. Där knöts kontakterna som sedan gjorde det möjligt för Dansbandsveckan att boka dansbandet.

- Vi letar alltid efterbra dansband från länder i Europa för att bredda utbudet av dansmusiken. Vi har en ambition av vara en internationell dansbandsvecka. Nu hittade vi Fridjons som vi tror mycket på, säger Bertil Elfström, ordförande i Dansbandsveckan.

Fridjons är ett fyra man starkt dansband som spelar traditionell dansbandsmusik. De kommer att spela på avslutningslördagen, 22 juli på bana 5 på Folkets Park Orrskogen. Till i år kommer de och deras manager till Malung. Planen är att Fridjons ska återkomma även åren framöver.

- Vi har redan börjat arbeta med att arrangera paketresor från Island till Malung för dansintresserade islänningar. Flyget går till Oslo och därifrån kan vi ordna med busstransport till Malung. Vårt mål för 2018 är att vi ska ha ett flygplan fullt med dansgäster från Island till Dansbandsveckan, säger Lars Bälter, marknadsansvarig förDansbandsvekan.