Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för höstmarknad i Smedjebacken

Yvonne Johansson och Eva Långberg, ABF, funderade om det skulle vara möjligt att arrangera en höstmarknad i Smedjebacken. Viss tvekan fanns, men till slut bestämde de sig att göra ett försök. Så lördag den 22 september blir det premiär.

Annons

Vad Yvonne Johansson känner till så är höstmarknad något helt nytt i Smedjebacken. Huvudinriktningen är närproducerad mat.

– Tolv försäljningsstånd kommer att finnas på torget, upplyser Johansson.

Av utbudet kan nämnas honung, saft, sylt, godis, salvor, rökt fisk, svamp, bär, växter och blomarrangemang. Bröd i Bergslagen kommer också att finns på plats liksom Eva-Lott Långberg, som var i final i tv:s Mästerkocken. Eva-Lott bor i Rättvik men kommer från Smedjebacken och hon kommer bland annat att berätta om hur hon tog sig till final.

– Det vore kul om marknaden kunde inspirera fler att själva producera. Och är det någon som har överflöd av något hemma, plommon, sylt eller något annat är de välkomna att vara med på marknaden, säger Yvonne Johansson.

Smedjebackens kommuns utvecklingsenhet är med och finansierar arrangemanget.