Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för diskobowling - i ljuddämpad hall

På fredag är det dags för den stora premiären med diskobowling i den renoverade och påkostade bowlinghallen. Här lanseras nu det som redan finns på andra håll i landet, att bowla i dämpad belysning, med ljuseffekter och till i stort sett vilken musik som helst.

Så här långt har marknadsföringen sträckt sig till kommunens hemsida. Men med tidningens hjälp hoppas personalen Claes Pettersson, Bernt-Åke Lindkvist och Jonas Wik Haglund att det kommer mycket folk till hallen på fredag kväll då allmänheten för första gången får testa den nya anläggningen.

Och visst är det en häftig upplevelse. Claes Pettersson bjöd på en demonstration i måndags när tidningen kom på besök.

– Vad vill ni lyssna på för musik, undrade han med anledning av att anläggningen är ansluten till Spotify.

Eftersom han inte får något egentligt svar knappar han i gång anläggningen. Musiken fyller hallen och ljuseffekterna synkas till rytmen. Claes Pettersson nämner att de kraftiga blinkningarna med vitt ljus kan ställas in för att inte riskera att bowlare med epilepsi får ett anfall.

Så långt är allt väl och trion i bowlinghallen förefaller vara ganska belåtna med anläggningen som "bara" kostat 20 000 kronor.

Men så var det där med bullret i bowlinghallen som länge varit ett arbetsmiljöproblem. Vid hallens receptionsdisk ligger ett par hörselkåpor som tyder på att problemet finns kvar, trots att miljonbelopp satsats på ombyggnaden av hallen.

– De höga metalliska klangerna från käglorna är i alla fall borta, menar Claes Pettersson och får medhåll av Bernt-Åke Lindkvist.

De stora ljuddämpande skivorna som sitter på väggarna och den ljuddämpning som gjorts inne i maskinrummet har haft en dämpande effekt. Men när det är match och alla banorna är i gång, då sätter åtminstone Bernt-Åke Lindkvist på sig hörselskydden.

Eftersom disken har en öppen placering i lokalen förefaller någon form av ljuddämpande skärm vara enda lösningen. Detta är också ett alternativ som kommunens fastighetschef Stefan Andersson i våras aviserade kunde bli aktuellt.