Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för 72-hålstävling för 55-plussare

"Det här är garanterat Sveriges enda seniortävling under fyra dagar för damer och herrar med cut efter 54 hål", säger Ulf Haak om RäGK 55+ Open, som arrangeras för första gången på Rättviks golfbana den 20-23 augusti.

Premiärtävlingen vänder sig till golfspelare äldre än 55 år, som är medlemmar i någon golfklubb i Dalarna.

– De 60 först anmälda är garanterade plats, berättar Ulf Haak, ordförande för 55+ kommittén i Rättviks GK och själv initiativtagare till den unika tävlingen.

Idén kläckte han redan för 19 år sedan då han började spela golf i Stockholm.

– Jag ville spela en tävling som de ”stora grabbarna” med cut men klubben där jag då spelade nappade inte.

En tid senare flyttade Ulf till byn Lenåsen i Rättvik fast tävlingsidén fick bida sin tid i hans nya klubb. Sedan han presenterat idén gav klubbstyrelsen klartecken.

- Det känns jättebra, konstaterar Ulf Haak.

RäGK 55+ Open avgörs om minst 30 spelare med max hop 36 anmäler sig. Efter 54 hål sker en så kallad cut varefter cirka två tredjedelar går vidare till finalrundan söndag 23 augusti.

– Tanken är att tävlingen ska bli en tradition. Första året har vi vänt oss till dalaklubbarna men sen kanske vi vänder oss till alla golfspelare i Sverige.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel