Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prekär situation för mest klassiska cykeltävlingen – Solleröloppet

Årsmötet för Sollerö Idrottsförening lyckades inte på måndagskvällen skaka fram en ny kommitté för en 82:a upplaga av cykelloppet Solleröloppet 2016.
– En prekär situation. Vi måste kalla till nytt möte, säger ordföranden Pontus Bråmer.

Tävlingsledare de senaste drygt 20 åren Leif Resar ställde inte upp igen som ordförande i kommittén för Solleröloppet.

– Det blev känt för huvudstyrelsen i förra veckan att kommittén inte skulle ställa upp till omval. Kvällens årsmöte lyckades inte heller få någon att ta på sig att vara ordförande, säger Pontus Bråmer som omvaldes till Sollerö IF–ordförande.

Nyvalda styrelsen tog på sig att närmaste veckan dels aktivt värva namn till en Solleröloppskommitté, dels skicka ut kallelse till nytt möte.

– Vi har inte så många veckor att spela på. Ansökan till årets lopp måste snart in till Cykelförbundet och andra formalia ordnas.

DT: Finns risk att Solleröloppet blir inställt, i så fall för andra gången på 82 år – enda gången hittills var 1940 på grund av krig?

– Vi har en plan B. Att låta loppet vila ett år är först plan C eller D, svarar Pontus Bråmer.

Solleröloppet är en riktig idrottsklassiker arrangerat sedan 1934 på midsommar i Dalarna. Under många år Nordens största endagars cykeltävling med dessutom SM-status sex gånger – senast 2015.

Den 33-åriga Motala-cyklisten Christofer Stevenson, som vunnit loppet 2009, 2014 och 2015, hade i år chansen på tredje raka segern, något som bara Erik "Fåglum" Pettersson (1967–1969) tidigare klarat av, men då måste det också bli en 82:a upplaga i juni.