Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prat om dagmammor retar i Sunnansjö

– Varför bestämde de inte från början att bygga en tillräckligt stor förskola? Många barnfamiljer har ju flyttat hit.

En kvinna i Sunnansjö ringde DT och framförde kritik efter att hon hade läst att kommunen söker dagmammor i Sunnansjö eftersom nio barn saknar förskoleplats.

Kvinnan hävdar att barnomsorg med dagmammor som ansvariga håller sämre kvalité än verksamhet på förskolor. Hanna Lindgren (S), ordförande i social- och utbildningsnämnden, medger att det inte ställs samma utbildningskrav på en dagmamma, men fastslår att med rätt person som dagmamma så håller verksamheten hög kvalité.

Kommunen har än så länge inte lycktas rekrytera dagmammor i Sunnansjö så därför tittar man även på ett annat alternativ med en mindre förskolegrupp.

– Vår förvaltning har föreslagit en lösning där ett av biblioteken på Sunnansjö skola omvandlas till förskolegrupp för femåringar. Om det blir så är inte bestämt, först måste det utredas noga, säger Hanna Lindgren.

Hon låter också förstå att om barnantalet i Sunnansjö fortsätter växa så kan det bli aktuellt att bygga ut den nya förskolan i byn.

– Det är lätt att docka på med en ny avdelning.