Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Praktikplatser mot arbetslöshet

Regeringen satsar 2,1 miljarder för att förhindra att långtidsarbetslösheten ökar. Men vad menas? Jo, praktikplatser, praktikplatser och ännu mer praktikplatser, kryddat med någon arbetsmarknadsutbildning. This is it. Samma som i dag alltså, fast mer.

Fas 3 bara ökar, vi är nu över 32 000 medborgare som arbetar på undantag långt från alla skattesänkningar, semestrar och andra självklarheter för lönearbetarna.

2,1 miljarder, det är nästan samma summa som betalas ut årligen som anordnarbidrag genom Fas 3.

Kära Hillevi Engström, tror du själv på att detta leder någon vart? Du talar om praktik från dag 1, då kommer osökt frågan, vad har du tänkt göra med oss som sedan tusentals dagar redan befinner oss i Fas 3? Hur har du tänkt hjälpa oss 50+ i Fas 3?

Du säger ofta att du inte ger upp om en enda människa, vad menar du då med att ignorera oss i Fas 3 och de usla ekonomiska betingelser som vi tvingas leva under år efter år? Är vi alltså inte människor?

Bengt Fredriksson

Vikmanshyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare