Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt för Coop-butik efter krismötet i våras

Den positiva trenden består och den lilla Coop Nära-butiken i Nyhammar håller de röda siffrorna stången. Krismötet i slutet på april månad var uppenbarligen det som fick kunderna att tänka till.

Butikschefen Jan-Olof Sonefors kan inte vara annat än belåten.

– Sommaren var helt fantastisk för vår del. Det har varit några lugna veckor men nu till älgjakten har försäljningen tagit fart igen.

Han går inte in på några siffror, utan nöjer sig med konstaterandet att i nuläget ser framtiden ljus ut. Kort sagt hyser Jan-Olof Sonefors gott hopp om att det tunga ok som Konsumentföreningen Svea lade på hans axlar i våras kommer att kunna lyftas av.

Då lydde det krassa beskedet: om de senaste fem årens vikande försäljning inte vänts uppåt under det kommande året så stängs butiken.

– Vi är visserligen fortfarande klassad som en "strukturbutik", vilket innebär att man följer utvecklingen noga.

– Men vi har redovisat plussiffror sedan flygbladen om krisen delades ut och krismötet i Folkets hus hölls, så jag tror nog att det här kommer att gå - hela vägen fram till nästa vår då det blir en utvärdering.

Per-Olof Sonefors ser också en trygghet i faktumet att det inte bara är de gamla stamkunderna som handlar mer, utan att butiken fått många nya kunder.

– Jag har faktiskt sett en hel del nya ansikten. Jag vet inte om det är frågan om nyinflyttade, men det verkar i alla som att det pågår ett generationsskifte i bygden eftersom det är frågan om yngre människor.

Och till alla dem som hört av sig med anledning av den annons där affärsfastigheten på Kvarnhedsvägen är till salu vill han understryka att försäljningen inte påverkar butiken.

– Det är bara fastighetsägaren som vill sälja. Det påverkar inte oss mer än att fastigheten får en ny ägare.