Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiva tongångar i MIK

Mora IK har haft ett konkurshot hängande över sig och försäljningen av ishallen till kommunen var första steget i att rädda klubben.
Nu ser det ut som att sponsorerna går in och täcker upp resten av den ekonomiska krisen.
– Jag har bara hört positiva tongångar, det finns en stor framtidstro bland företagen.

Orden kommer från klubbdirektören Peter Hermodsson, som varit rejält pressad den senaste tiden. När vi når honom sent torsdag kväll är han på ett helt annat humör.

– Jag kommer precis från ett möte och det känns helt underbart, vi har fantastiska företagare här i Mora, säger han.

Han har varit svår att få tag i den senaste tiden.

– Det har varit mycket möten med sponsorerna, möten där vi har fått förklara på vårt sätt hur det kunnat bli så här, och inte som en del tror, att vi bränt pengar på spelare, vill klubbdirektören ha sagt.

Att kommunen köpte tillbaka ishallen var en nödvändighet för Mora IK:s överlevnad, åtminstone när det gäller att ha ett lag i allsvenskan.

Men problemet var inte över med det. Klubben har en akut likviditetskris och behöver få in tre miljoner kronor för att klara april och maj, påpekade Hermodsson förra veckan.

Timrå kunde inte betala ut sina löner under torsdagen, hur ser det ut hos er?

– Vi har betalat ut lönerna. Vi är heller inte skyldig våra leverantörer eller släpar efter med skatter. Det har vi klarat hela tiden, poängterar Hermodsson.

När får ni pengarna för kommunens köp av ishallen?

– Det tar fyra veckor efter beslut.

Hur mycket går in i klubbkassan av de närmare 12 miljonerna som kommunen betalar?

– Vi får tillbaka de fyra miljoner som vi lånat ut till fastighetsbolaget, det blir inget extra. Ackordsuppgörelsen är gjord så. Det är bland annat förskottshyra som släpat efter plus ränta till kommunen.

Så ingenting extra till klubben att spendera på spelare?

– Nej, inte mer än de fyra miljoner som vi själva lånade ut.