Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv sommar för Hamnkrogen

/
  • Pernilla Mets och Mats Jonsson jobbar på Hamnkrogen.
  • Hamnkrogen har haft en bra sommar hittills, trots att säsongen inleddes med köksproblem.

Köksproblemen hopade sig under början av säsongen. Men trots det har Hamnkrogen i Smedjebacken haft en positiv sommar såhär långt.
– Helgerna har vägt upp, säger Jimmy Strand.

Annons

Han driver numera restaurangen på egen hand, då tidigare kollegan Magnus Granberg slutade i höstas.

Denna säsong uppger Strand har varit, trots att Hamnkrogen inledningsvis drabbades av ett flertal köksproblem.

Under säsongens första veckor behövdes en stor del av utrustningen i Hamnkrogens kök.

– Maskinerna gick sönder på löpande band, grejerna liksom avlöste varandra. Vi fick till exempel köpa två nya ugnar.

På grund av problemen med köksutrustningen har Strand inte kunnat satsa på dagens lunch i den utsträckningen som han hoppats på.

– Det har varit svårt för oss att gå ut med en meny i förväg, så vi har valt att inte marknadsföra luncherna så mycket.

Strand berättar att de hade cirka tjugo lunchgäster om dagen när problemen var som värst, men att Hamnkrogen på slutet har besökts av uppemot hundra personer vid vissa luncher.

Det inledningsvis låga antalet luncher har dock inte hindrat Hamnkrogen från att gå med vinst.

– Vi har haft väldigt bra helger den här sommaren. Om vi hade haft ordning på köket från början hade vi antagligen haft en ännu bättre ökning, säger Strand.

Han upplever att fler och fler hittar till Hamnkrogen, inte bara i samband med evenemang.

– Jag tror att många har längtat efter ett ställe att gå till. När det är fint väder och sommar är det i hamnen man vill vara.

Han fortsätter:

– Många förväntar sig att det ska vara någon typ av underhållning också, så vi försöker att ha livemusik på onsdagar, fredagar och lördagar.

Till nästa år planerar Strand att bygga ett trädäck på Hamnkrogens ena kortsida, och eventuellt också ordna en permanent scen.

– Jag vill utveckla Hamnkrogen i många år framöver och har mycket kvar att göra.

Annons