Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt vinterrally i Lima 37:e LBC-ruschen i helgen

LBC-ruschen i Lima är sedan flera årtionden ett av Sveriges populäraste vinterrallyn. På lördag avgörs den 37:e upplagan av Limarallyt.

Annons

– Vi har som vanligt riktigt fina vintervägar med ordentliga snövallar och äkta vinterföre. Det har varit flera töväder och sedan frusit till så det är en riktig isbotten på vägarna, säger bitr tävlingsledaren Håkan Algotsson.

Som vanligt är det Ungärde skola, mitt i Lima, som är central för arrangemanget.

Ute i skogarna finns det fyra fina specialsträckor, två i markerna västerut och två på östra sidan.

– Vi kör på de vanliga vägarna, som vi ändrar litet grand, exempelvis genom att vända på åkriktningen. Det finns fina publikplatser ute i skogen och det går att se bilarna på nära håll vid serviceplatsen, säger Håkan.

Rallyt brukar locka både tävlande och publik från hela Sverige och även grannländerna.

Till årets tävling har en av klubbens bästa förare under senare år, Sune Rickardsson, ställt rallybilen i garaget och i stället trätt in som ny tävlingsledare.

Han tar över den posten efter Per-Arne Oscarsson, som mestadels har varit tävlingsledare ända sedan 1978.

När anmälningstiden gick ut var 115 ekipage anmälda till helgens tävling. Det är ungefär hälften så många som när rallyt var som störst.

– Lågkonjunkturen sätter sina spår även in om rallysporten. Det har visat sig i de tävlingar som körts i år, att startfälten minskar. Men det är kanske inte så konstigt, det kan kosta uppåt 50 000 kronor bara med däck till ett sånt här rally, säger Sune Rickardsson.

Bland de mest namnkunniga i årets LBC-ruschen är Mats Jonsson, Eddie Hörbring, Marcus Hällbo, Jari Saarinen och Per-Arne Sääv. Hemmahopp är Andreas Levin och Joacim Ryen.

LBC-ruschen har i år också Suzuki Cup och rallyt ingår i förbundsmästerskapet för Bilsportförbundets nedre norra distriktet.