Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär matmarknad är åter tillbaka i Falun

Den internationella matmarknaden - Geraud markets - med mat och dryck från 16 länder är tillbaka i Falun.
Fjolåret blev en riktig succé med över 70 000 besökare.
– Falun var fantastiskt, säger Francois-Xavier Mauraisin, marknadens operative manager i Skandinavien.

För andra året på raken kommer Åsgatan, Stora torget och delar av Falugatan förvandlas till ett internationellt kök.

TV: DT SÄNDE LIVE PÅ TISDAGEN DIREKT FRÅN STORA TORGET OCH MATFESTEN - SE REPRISEN HÄR OVAN

– Vi är större och bättre än ifjol och har en hel del nyheter med oss. Ifjol hade vi matstånd på en sträcka av 190 meter, nu är vi uppe i 230 meter, säger Francois-Xavier Mauraisin,

International Street Market är ett prisbelönt evenemang från Groupe Geraud. Marknadsförsäljarna erbjuder mat, dryck och hantverk från 16 olika länder.

Sverigedelen av marknaden startade i april med Lund som premiärort, och avslutas i Kalmar i slutet av oktober. Då har 26 totalt städer fått ett besök under turnén.

– Städer står i kö för att få matmarknaden till sig, och vi har kämpat hårt för att få den till Falun. Jag är jättenöjd över att man har valt att komma tillbaka till Falun, och tror att vi kan nå upp till 100 000 besökare i år, säger centrumledaren Patricia Wallin Granhagen.

Både Patricia och Francois har haft en jättekoll på väderrapporterna de senaste dagarna. Bra väder är viktigt.

– Det verkar som att det ska bli fint väder under resten av veckan, det gillar vi, då kommer folket, säger Francois-Xavier Mauraisin.

– Folk har verkligen pratat sig varma om att få hit matmarknaden igen. Den har en riktig attraktionskraft, och folk verkar vara medvetna om att marknaden är här nu, säger Patricia Wallin Granhagen.

Fotnot: Med start 11.45 på tisdag sänder dt.se live från Stora torget i Falun.