Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker nobbade eleverna

På fredagen arrangerades en demokratidag för alla skolungdomar i Vansbro. Tanken var att politiker och ungdomar skulle mötas för att prata om det som berör ungdomar.

I biologisalen på VUC satt en handfull ungdomar som ville diskutera var de ska få vara med sina fordon, men någon politiker hade inte dykt upp efter en timme.

Det grabbarna ville prata om var att de som håller på med olika fordon och har ett stort intresse för bilar och annat som går på hjul, inte har någonstans att vara.

– Nästan varje dag kommer polisen och jagar bort oss från Hemköpsparkeringen för att det är någon som ringt, vi fattar inte varför, säger Johan Björkqvist.

Det polisen uppger är att någon ringt och blivit störd och för att ungdomarna skräpar ner, det förekommer dessutom att de spelat musik högt.

Johan Björkqvist kan inte riktigt förstå detta, då de inte har någonstans att vara utan bara blir bortmotade.

De har även fått kritik för att de ska ha gasat med sina bilar och sladdat runt i rondellen intill, men detta förnekar ungdomarna som anser att de blir oskyldigt anklagade för detta.

– Jag tycker ändå att poliserna som varit och snackat med oss har varit bra, de gör sitt jobb som de är beordrade, men vi tycker att det är kommunens skyldighet att hitta någon annan plats åt oss, säger Johan Björkqvist.

Vad killarna helst vill ha, för det är mest killar detta handlar om, är ett ställe där de kan samlas och sitta ner och snacka och gärna med en parkering utanför där de har plats för sina fordon.

– Gärna med ett stort garage där vi kan skruva med våra bilar, fyller Joakim Hultgren på.

De poängterar att det finns en motorklubb i Vansbro, men ska de vara där och skruva kostar det en massa pengar, något som är en bristvara för många ungdomar.

De poängterar vidare att genom att de är ute på kvällar och nätter har de blivit lite av samhällets väktare, där de vid flera tillfällen kunna larma polis vid exempelvis inbrott.

Tanken var att det skulle finnas med politiker i varje grupp, men under den första timmen fick de inget besök av någon politiker och hade därmed heller ingen chans att ställa sina frågor.