Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker med en skruv lös

I över ett år har dörren till bastun i Grycksboskolan varit igenbommad.
Men nu kan pensionärerna - och alla andra - använda bastun igen.
De båda toppolitikerna Krister Johansson (S) och Jonas Lennerthson (S) beslöt att ta saken i egna händer och ryckte ut med skruvdragaren i högsta hugg.

Nu är dörren öppnad.

Därmed bastu!

– Jag vet inte varför det tagit så lång tid. Men nu är dörren till bastun i alla fall öppnad och nu ska vi även se till att belysningen och värmen kommer i gång, säger Krister Johansson.

Under många år har Grycksbos PRO-avdelning hyrt skolans gymnastiksal för sin populära pensionärsgymnastik.

Efter motionspasset har många av pensionärerna valt att sätta sig i bastun för att slappna av en stund, bara må bra, eller för att bara få chansen att diskutera läget i samhället med en gammal kompis.

En social samvaro, helt enkelt.

Men för 1,5 år sedan bommades dörrarna till bastun igen med bastanta skruvar.

– Inget sa något till oss. Vi ställdes bara för fullbordat faktum och sedan dess har vi kämpat hårt för att bastun ska öppnas igen. Att nu så sker är en glädje för många av oss äldre här i Grycksbo, säger Reinhold Widell, ordförande för PRO:s Grycksboavdelning.

När skoldagen är avklarad, är det trafik- och fritid som hyr ut gymnastiksalen och andra lokaler i skolan.

– Och hyr vi ut gymnastiksalen, så är det förstås självklart att man också ska få använda sig av bastun. Finns det en bastu, ska den förstås användas, säger Jonas Lennerthson.

Något som trafik- och fritidsnämnden har varit överens om ett längre tag.

Men trots påstötningar, har dörren förblivit stängd.

Ända fram tills i går, då Jonas tillsammans med Krister Johansson valde att ta saken i egna händer. Med en skruvdragare i högsta hugg, ryckte de ut och såg till att bastudörren öppnades.

– Att den skulle vara igenskruvad kom som en nyhet för oss. Vi har tidigare fått besked om att dörren var låst, men att inget vetat var nyckeln funnits, säger Krister Johansson.

Dörren gick lätt att öppna, men sedan visade det sig att bastuns belysning var trasig och att det inte heller gick att sätta på värmen i bastun.

Men det var saker som både Krister Johansson och Jonas Lennerthson lovade skulle fixas omgående.

– Jag hoppas det blir så, för det tog lång tid att få dörren öppnad, säger Reinhold Widell med lite tveksamhet i rösten.

Men får verkligen en politiker göra så här?

– Det kan inte vara fel att visa handlingskraft. Nu ska vi se till att bastudörrarna får hänglås, och att PRO får en egen nyckel, säger Krister Johansson.