Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker får läsplattor - elever får två pennor

De 22 politikerna i kommunstyrelsen får tillgång till läsplattor men eleverna får inte mer än två pennor och ett suddgummi per termin, papper att skriva på får de köpa själva.
– Pengarna kunde ha använts på oss elever i stället, poängterade Filip Nilsson.

Annons

När eleverna på Smedbergsskolan fick veta att de 22 politikerna i kommunstyrelsen, ska få läsplattor i stället för att använda handlingar utskrivna på papper. Då var det inte många som höll med om att det var ett bra beslut. Eleverna tycker inte att det var nödvändigt och att det är alldeles för dyrt.

– Kommunen har inte råd med det, eftersom Vansbro redan ligger i skuld, var tankarna bland eleverna.

– Varför ska man lägga pengarna på sådant när det redan finns papper, fyllde Anna Bayoumy på.

Pengarna borde i stället gå till roliga saker i skolan till eleverna eller varför inte få tillgång till flera pennor på en termin och nyare, fräschare böcker.

Pengarna skulle i stället kunna gå till saker som lockar hit turister var ett förslag som kom av en elev på Smedbergsskolan. Det finns annat som eleverna anser är viktigare att lägga pengarna på, i stället för läsplattor till politikerna. Elever får inte anteckningsblock av skolan och varje elev har tillgång till två pennor och ett suddgummi per termin, medan 22 politiker ska ha tillgång till egna läsplattor.

– Pengarna kunde använts till att köpa läsplattor till skolan i stället, så hade de i varje fall gjort nytta, noterade Eddy Granberg.

Sammantaget är besvikelsen mycket stor bland eleverna på Smedbergsskolan efter beslutet i kommunfullmäktige. Frågan är när det ska satsas på skolan och eleverna, som ändå är det som ska vara framtiden för Vansbro