Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisrazzia mot skoterförare

/

Annons

- Som jag ser det är det alltför många som inte följer reglerna. Det finns skoterförare som saknar förarbevis och det finns tyvärr också skoterförare som inte är nyktra säger närpolischefen Stig Enarsson i Sälen.

Sammanlagt var det sju personer från polis, tull och länsstyrelsen som under onsdagen och torsdagen kontrollerade skoteråkandet i Sälenfjällen. Under lördagen i samband med Limarallyt var det fyra poliser med två skoterpatruller och en polisbil som gjorde razzian.

Vid ett uthyrningsställe där man har skotersafari kunde polisen också konstatera att de skotrar man hade sex-sju strycken inte var registrerade utan stod på den ursprunglige försäljaren. Också det ett brott som den aktuella skoteruthyraren omgående rättade till.

- Sammanlagt har vi under de här dagarna haft cirka hundratalet alkotester på skoterförare och dessa gav resultatet att två är misstänkta för rattfylleri. Och det är naturligtvis två för många säger närpolischefen Stig Enarsson i Sälen.

Det kan också konstateras att man inte kunde kontrollera alla skoterförare för det fanns de skoterförare som vände och smet undan när man fick se poliskontrollerna. Detta skedde både i Sälenfjällen och i samband med Limarallyt.

När det gäller förarbevis måste alla ha ett sådant på skoter som fått sitt körkort efter år 2000. De som haft körkort före år 2000 och haft detta indraget kanske en kortare tid efter sekelskiftet måste också ha förarbevis på skoter och har man det inte så gör man sig skyldig till olovlig körning.

Mer läsning

Annons