Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poliser hotar säga upp sig i protest mot ny chef

Poliserna vid ordningsavdelningen i Falun/Borlänge kräver att länspolismästare Sten-Olov Hellberg avskedas.
När Hellberg struntade i rekryteringsprocessen och på eget bevåg anställde en ny chef rann bägaren över.
Poliserna vill behålla nuvarande chefen Ola Nilsson. Annars säger de upp sig.

I ett pressmeddelande går poliserna på ordningsavdelningen ut med sina uppsägningar.

Sedan en längre tid tillbaka har det på avdelningen funnits ett stort missnöje över hur verksamheten hanterats av länsledningen.

Länspolismästare Sten-Olov Hellberg ska internt ha sagt att han bara är intresserad av verksamheten och dess resultat, och inte bryr sig om hur personalen mår.

Kommentaren i pressmeddelandet från ordningspoliserna lyder:

"Ett uttalande som väckt starka reaktioner då personalen ÄR verksamheten. Utan välmående medarbetare finns ingen fungerande verksamhet."

Men det som nu fått ordningspoliserna att säga upp sig är en händelse som inträffade i veckan:

Länspolismästare Sten-Olov Hellberg ska ha avbrutit rekryteringsprocessen av en ny chef för ordningsavdelningen Falun/Borlänge och genom en intern placering tillsatt sin egen kandidat, Yasemin Mollaoglu, i dag är chef på länskommunikationscentralen.

Rekryteringen av en ny chef för ordningsavdelningen har pågått under ett par månaders tid.

Arbetsgivarrepresentanter, facken och poliserna, som för första gången fick tycka till om de sökande till chefstjänsten, var alla var överens om en person:

Den tillförordnade chefen Ola Nilsson, som annars är biträdande chef vid ordningspolisen Falun/Borlänge.

"Personalens förtroende ligger hos tillförordnade chefen Ola Nilsson som i egenskap av chef visat att han har både själ och hjärta i verksamheten och hos sin personal, och inte som tidigare chef sett positionen som en språngbräda i karriären.", skriver poliserna.

Nu kräver de att rikspolischefen Bengt Svensson agerar och avskedar Sten-Olov Hellberg, som bara har 20 dagar kvar till pension, men trots detta tillåts fatta egna beslut som sägs få negativa konsekvenser flera år framöver.