Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen utreder grovt rån – äldre kvinna blev fastbunden och rånad i sitt hem

En äldre kvinna i Borlänge blev på söndagskvällen fastbunden och rånad i sitt hem, i en villa i Kvarnsveden. Den misstänkta kvinnliga rånaren är ännu på fri fot.
Polisen vill få in tips och iakttagelser från allmänheten.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

På söndagskvällen ringde det på dörren hos en äldre kvinna i Borlänge. Utanför stod en knivbeväpnad kvinna som tog sig in i bostaden och band fast den äldre kvinnan i en stol.

Sedan rånades hon på bland annat sin mobiltelefon och sitt bankkort innan rånaren lämnade villan. Kvinnan lyckades dock ta sig loss efter en stund och kontakta en anhörig som ringde polisen. Sveriges Radio Dalarna var först med att berätta om nyheten.

– Man har jobbat mycket med detta under natten, bland annat kontrollerat om bankkortet har använts. Ingen misstänkt har gripits ännu, säger Mats Öhman, presstalesman för polisens regionledningscentral.

Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Det är med tanke på att rånaren var knivbeväpnad samt målsägandens utsatthet, bland annat med tanke på hennes ålder, säger Mats Öhman.

Hur går ni vidare med fallet?

– Vi fortsätter att jobba som vi har gjort under natten, bland annat med att kontrollera om bankkortet används, säger Mats Öhman.

Polisen vill gärna få in iakttagelser från allmänheten.

– Det är viktigt att den som tror sig veta något, eller har gjort iakttagelser i området, kontaktar oss genom att ringa 114 14, säger Mats Öhman.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här