Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen uppmanar: Ta in cyklar i stugorna inför Cykelvasan

Polisen går ut med en uppmaning inför den stundande veckan med cykelarrangemang i Sälenområdet.
– Ta in cyklarna i stugorna och på rummen om ni vill skydda dem från stölder, uppmanar polisen.

Under veckan och i helgen är det en rad aktiviteter med cyklar i Sälenområdet. Det handlar om Cykelvasan bland annat. Tidigare år har det i samband med denna helg stulits cyklar i området för mycket stora belopp och det hör inte till ovanligheterna att cyklar för tiotals tusen kronor stjäls.

Under några timmar på måndagen försvann en cykel värderad till 30000 kronor från Hemfjällsvägen i Sälenområdet. Det handlar om en cykel av fabrikat Rose, som är svart. Det handlar om en mountainbike.

Utifrån detta vill nu polisen uppmana alla som har cyklar med sig till Sälen för att vara med på någon av de tävlingar som körs, att ta in dem så fort som möjligt i stugor och på den rum de bor i.

Det räcker inte med att låsa cyklarna eller förvara dem på ett biltak, på några sekunder är de på vift och ju dyrare cyklar det handlar om, ju attraktivare är de för tjuvar.