Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Svartenbrandt tände själv på sin bostad

Utredningen om Grytnäsbördige Lars Carlanders död är så gott som klar. Den visar att Carlander, mer känd som Lars-Inge Svartenbrandt, själv orsakade branden där han omkom.

– Det finns en ganska klar bild av vad som har hänt och utredningen är i stort sett klar. Det vi inväntar är det slutgiltiga protokollet från rättsmedicin och obduktionen. Det brukar ta några månader, men när vi får det kommer utredningen med all sannolikhet att läggas ned, säger Jonas Rydén, chef på roteln för grova brott på polisen i Örebro län.

Läs även: Lars-Inge Svartenbrandt - ett liv i brottets tecken

Carlander dog i sitt hem fredagen den 15 april i Kopparberg. Utredningen rubricerades som mordbrand, men tidigt misstänkte polisen att det var Carlander själv som hade tänt på.

Krönika: Svartenbrandt, den första dokusåpan

70-årige Lars Carlander föddes som Lars-Inge Andersson och kallade sig ett tag även för Lars Ferm. Han var en av landets mest kända brottslingar och satt i fängelse i över 40 år av sitt liv. Så sent som i november dömdes han av Örebro tingsrätt till två månaders fängelse för hot och misshandel.

Håll dig uppdaterad - Följ Brottsplats Dalarna på Twitter här

LÄS: Fler Blåljusnyheter här

MATTIAS FRÖDÉN