Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen fortsatt förtegna om signalement kring sexualbrotten i Ludvika

– Vi håller själva på att lägga samman vittnesuppgifter om misstänkta gärningsmän. Och vi vill inte gå ut med några signalement, säger utredningschef Pär Israelsson vid polisen.

Annons

Enligt Ludvikapolisen skulle offentliggörande av eventuella gärningsmäns utseende och klädsel påverka vittnen och bli ett hinder i polisarbetet. Polisen vill inte i ha uppgifts-påverkade vittnen.

– Vi på Ludvika polisstation har 100-procentigt fokus på dessa sexualbrott, säger Pär Israelsson.

Inom drygt en vecka har inte mindre än fyra sexualbrott polisanmälts i Ludvika. En ung tonårstjej som berättat att hon våldtagits den 16 juli på Ludvika gård har i sin redogörelse namngivit en misstänkt gärningsman under 20 år. Detta förefaller vara ett separat brott.

Sedan finns tre anmälningar med okända gärningspersoner. Där polisen pratar med ett flertal vittnen och jämför signalement.

Allra allvarligast är den grova våldtäkten efter klockan 02 vid Grottvägen natten till i lördags, när en kvinna drogs in av två män bland träd och våldtogs.

En vecka dessförinnan utsattes en ung kvinna på Fredsgatan i centrala Ludvika för en incident som polisen utreder som försök till våldtäkt. Manliga sällskapet avstyrde brottet - och de har lämnat ett signalement på de från platsen springande gärningsmännen.

I söndags eftermiddag vid 17-tiden inträffade det fjärde polisanmälda sexualbrottet. Detta brott är nu geografiskt placerat på gång-/cykelbanan nedanför elljusspåret och gamla slalombacken på Högberget, en bit bortanför återvinningsstationen. DT beklagar att detta sexuella ofredande felaktigt igår placerades på andra sidan Högberget.

En man har enligt polisanmälan sprungit upp vid sidan av joggerskan, blottat sig och onanerat och detta på ljusan dag och på en ganska trafikerad gång-/cykelväg.