Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen fick ta hand om berusad vikarie

Vikarien dök upp berusad till sitt första arbetspass som personlig assistent hemma hos svårt sjuka Anneli Johansson.
Polisen tvingades rycka ut och omhänderta inhopparen.
- Det var en skräckupplevelse, säger Anneli Johansson, som måste uppsöka akuten efter händelsen.

Anneli Johansson drabbades av ledgångsreumatism när hon var i 20-årsåldern, har flera ledproteser och stora funktionsnedsättningar. Tio personliga assistenter arbetar i skift hemma hos henne.

En av de ordinarie assistenterna är Göran Snell. Han fanns på plats under onsdagseftermiddagen då en inhoppare från kommunens vikariepool dök upp för sitt arbetspass.

– Det var första dagen för den här assistenten, som kom lite tidigt. Personen var väldigt angelägen om att få träffa Anneli och sade att de kände varandra sedan tidigare. Eftersom Anneli hade besök av läkare, förklarade jag att vi måste ta det lugnt och vänta, berättar Göran Snell.

– Men den här personen trängde sig bara in och kastade sig om halsen på Anneli och började prata om massa saker, fortsätter han.

En mycket irriterad Anneli Johansson ringde enhetschefen som har hand om hennes ärende för att bli av med vikarien.

- Och jag försökte flera gånger säga att det här fungerar inte och att personen borde lämna lägenheten, men det gick inte in, säger Göran Snell.

Läget blev allt mer ohållbart. Trots inblandning och vädjanden från flera personer lämnade inte vikarien lägenheten.

Till slut tog Göran Snell ut Anneli Johansson ur lägenheten, medan den nya assistenten dröjde sig kvar. Polisen larmades och vid 17.30 greps vikarien av en patrull enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisens stationsbefäl i Falun bekräftar händelsen, men säger att det inte finns någon misstanke om brott i nuläget.

Anneli Johansson berättar att hon senare under natten tvingades uppsöka akuten för de smärtor hon fick i samband med den nya assistentens oönskade och alltför hårdhänta kram.

– Det har varit en sömnlös natt och jag har fortfarande ont i nacken efter det som hände. Det var en skräckupplevelse och jag kände på andedräkten att det luktade alkohol. Jag visste bara att det skulle komma in en ny assistent och så exploderade den här bomben. Det humöret jag fick åker man bara på en gång om året, säger Anneli Johansson.