Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polischef avlivar rykten - stationen blir kvar

I maj gjorde Lasse Johansson sin sista dag som stationsbefäl i Vansbro. Sedan dess har det florerat en del rykten om en eventuell nedläggning av stationen i Vansbro, ett rykte som Lena Ronnerstedt-Eriksson, polisområdeschef för Västerdalarna, vill avliva.

Efter åtta år som stationsbefäl i Vansbro gjorde Lasse Johansson i slutet av maj sin sista dag som polis. Då trodde han inte att det skulle komma någon ny efterträdare och inte heller rekryteras några nya poliser till stationen. Spekulationer väcktes om en eventuell nedläggning av stationen på sikt, något som polisområdeschefen för Västerdalarna, Lena Ronnerstedt-Eriksson, nu vill sätta punkt.

– Det har vi inte hört någonting om och det är inga rykten som stämmer. Bara för att Lasse slutar betyder det inte att det är slut. Det är alldeles för långt mellan Borlänge och Malung för att stationen i Vansbro ska kunna läggas ner.

Så det kommer en ersättare eller hur löser ni det?

– Nej, det kommer ingen ersättare utan stationsbefälet i Malung kommer åka ner på tisdagar och även ta ansvar för Vansbro. Personalen som varit på stationen tidigare kommer finnas kvar och stationen kommer vara öppen som vanligt.

Någon oro för nedläggning av stationen är alltså inte befogad.

– Möjligtvis att vi kommer att göra om lokalen men någon nedläggning kommer det inte bli.