Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis tvingades avbryta skidskyttarnas heta avslutningsfest: "Var irriterade"

Det hettade till rejält under skidskyttarnas avslutningsfest.
Så hett att brandlarmet gick igång – flera gånger.
– Det utlöstes manuellt på flera ställen av någon som sprang runt på hotellet och hade roligt, säger skidtävlingens kommunikationschef Emilie Nordskar till NRK.

På söndagen avgjordes säsongens sista världscupstävling i norska Holmenkollen. Efter det stod det klart att fransmannen Martin Fourcade tog hem den totala världscupen på herrsidan och att tyska Laura Dahlmeier vann på damsidan. Dagens bästa svenskar var Sveriges Anna Magnusson (23:e) och Fredrik Lindström (18:e).

På kvällen var det dags för den årliga avslutningsfesten. Detta år firade drygt 400 personer världscupavslutningen på Park Hotel i Holmenkollen.

Men efter att flertalet brandlarm utlösts manuellt, tillkallades polis och brandkår till hotellen och festen fick avbrytas.

– Att de var tvungna att stänga ner festen var irriterande för de som njöt av festen, skidtävlingens kommunikationschef Emilie Nordskar till NRK.

– Det är en tradition att vi anordnar en avslutande fest. Jag tror att folk hade roligt och de skulle säkert önska att det varade lite längre, men de överlever nog.

Det är ännu oklart vem eller vilka som ligger bakom händelsen.