Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis och kommun i samverkan

Älvdalens kommun och polisen planerar en samverkan när det gäller receptionstjänsterna. Redan till nyår kan kommunen ta över bemanningen av reception för polisen i Idre och på sikt även i Älvdalen.

I Idre ligger polishuset och kommunalkontoret grannar. Idag har polisen och kommunen varsin receptionist, men redan till nyår går receptionisten hos polisen i pension.

– Det här handlar om hur vi ska kunna samverka med olika myndigheter för att kunna tryga en bra service, säger kommunhef Stefan Linde.

De planer som nu finns innebär att polisens reception kommer att vara öppen två förmiddagar i veckan genom kommunens försorg.

– Vid de tillfällena ska vi klara av att lösa bemanningen i kommunens reception genom någon annan lösning, men så långt har vi ännu inte resonerat, säger Linde.

I nuläget kommer receptionerna i både kommunalhuset och i nuvarande polisstation att bli kvar på respektive ställe.

– Som vi förstår så handlar det om det extra skalskydd som krävs när det gäller polisens verksamhet, säger Linde.

I Idre samarbetar sedan tidigare tull och polis, men ansvaret för receptionstjänsten faller helt på polisens organisation.

– Det här ska bli en bra lösning för båda parter som tryggar en fortsatt bra service, säger Stefan Linde.

För allmänheten som vill besöka polisstationen blir det dock en försämring då tull och polisstationen i Idre haft en väldigt hög servicegrad och varit bemannad dagligen, men där det nu blir en mer formell kontorsbemanning under två förmiddagar. Det då det inte tycks vara möjligt att använda samma reception och nå den optimala servicegraden.

Även polisstationen i Älvdalen och kommunens reception planeras att slås samman och inleda en samverkan. Då skulle en helt ny gemensam receptionsdel byggas som då samtidigt skulle klara att serve både polis och kommun.