Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkar överföll äldre kvinna

En äldre kvinna som satt på en parkbänk i centrala Avesta misshandlades och överfölls av några unga förbipasserande killar. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Annons

Kvinnan, som är i 75-årsåldern, satt på en parkbänk intill en gångväg i närheten av PLUS-huset, när fyra yngre killar kommer cyklande.

När de cyklar förbi kvinnan slår en av killarna till kvinnan i huvudet med handflatan, och tillsammans med en av de andra killarna stannar han sedan till och hånar den äldre kvinnan när hon sitter på bänken.

Kvinnan reser sig då upp och med sin rollator börjar hon gå från platsen. Då cyklar samme kille ifatt henne och ger henne ett kraftigt slag som träffar kvinnan i ryggen.

Polisen i Avesta söker nu vittnen till händelsen, som inträffade vid 15.30-tiden på lördagseftermiddagen. Den mest aktive av kilarna beskrivs vara i 13-15-årsåldern, ha ljust hår, vara liten till växten och han var klädd i vit tröja eller jacka.

Iakttagelser kan lämnas till stationsbefälet i Avesta som nås på telefon 114 14.