Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plötsligt var konsekvenserna glasklara

Konsekvenserna av nedläggningen av Ludvika lasarett har långsamt och plågsamt gått upp för mig. I slutet av augusti fick min man en liten stroke. På 112 ansåg man att han skulle till Falun, men det fanns ingen ambulans i Ludvikaområdet, så vi fick vänta cirka 50 minuter. Efter två timmar var vi i Falun, där man möts av affischer om värdet av varje sekund vid omhändertagandet av en strokepatient.

Ett par veckor senare misstänktes det att min man hade en propp i benet, vilket bekräftades i Falun dit han förts i ambulans. Hade det funnits möjlighet att redan i Ludvika ställa diagnosen genom ultraljud hade en dement 83-åring besparats elva timmars vistelse på akuten på Falu lasarett och ambulansen hade kunnat hjälpa någon annan. Kritiken gäller inte personalen som tvärtom är värd all beundran.

Annika Grünler

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare