Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plannja mot sjunde SM-guldet

Annons

Plannja Basket kan börja fundera över guldfest i Luleå på fredag. Efter 90_73 borta mot 08 Stockholm leder man SM-finalen med 3_1 i matcher och inte lär man missa chansen i Pontushallen inför en fanatisk hemmapublik.

Plannja har vunnit SM 1997, 1999, 2000, 2002, 2004 samt 2006 och är på god väg mot sitt sjunde guld.

Motståndaren 08 Stockholm sprattlade till och gjorde en toppinsats när man vann den andra matchen, 88_70. Men det var hemma i Fryshuset, borta i Luleå har man fått stryk med 87_69 och 91_78.

08 Stockholm hängde med i bra i början och hade 27_26 i mitten av den andra kvarten. Men de fick hela tiden kämpa för sina poäng medan Plannjas poäng kom betydligt enklare.

Det var framför allt rutinerade Håkan Larsson som lyckades med skyttet i bortalaget. Larsson gjorde inget poäng i den första matchen och har haft det lite tungt i finalserien.

Flest poäng gjorde Fred Drains, 23, och Andrew Mitchell, 22, som vaknade till på allvar under den andra halvan.

Hemmalagets tränare Jonte Karlsson, troligen den mest osvenske idrottsledaren i landet, fräste, skrek, skällde och jagade på sina spelare. Särskilt i början av den andra halvleken när Plannja gick från 48_41 till 66_49 på sju minuter. Då var han halvvägs ut på plan vid samtliga avblåsningar, och man trodde ett tag att en blodåder skulle kunna brista i det spända ansiktet. Men Karlssons coachning hjälpte inte. Plannja hade hela tiden 15-20 poängs ledning och kunde till slut vinna enkelt med 17 poäng, 90_73.

Andra halvlek var dålig med slarvigt spel från båda håll. Hemmalagets skrala skytte fortsatte och man lyckades bara sätta två av 22 trepoängsskott.

Stockholms landslagsspelare Mikael Lindquist har inte kommit upp i normal klass. I söndagens match i Luleå bänkades han under den andra halvleken. Nu fick han spela lite mer _ men utan självförtroende.

TT

Mer läsning

Annons