Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerar att flytta replokaler från Kåken

Tanken är att flytta verksamheten i Kåken, den bruna villan i Magnetbacken, till källarlokaler i folkets hus.

- Jag håller på att undersöker om det går. Vi vill samla många verksamheter i folkets hus. Och om det finns möjligheter att använda lokalerna där till replokaler så är det naturligt att ha det där, säger Stenberg.

Planerna är

fortfarande väldigt färska. Och hon lovar att det inte blir fråga om några tvångsförflyttningar av band från Kåken.

- Men egentligen är det jättesvårt att säga något just nu. Vi ska titta på om det här över huvudtaget är möjligt. Sen beror det på hur de som håller till i bruna villan ställer sig till en flytt. Vi måste ta ett samtal med dem först.

Ryktet om flytt

har redan spridit sig till musikföreningen Svängremmens medlemmar.

- Rent spontant så tycker jag att det är bra om kommunen vill satsa på att förbättra för banden. Vi har bra replokaler i där uppe i Kåken. Men det kan ju bli ännu bättre, säger Lars Höök, i Svängremmen.

Föreningen Svängremmen har 38 medlemmar. 10-12 band samsas om de nio replokaler som finns i Kåken.

- Som det är nu är det fullt. Så det behövs ju fler replokaler. Och det är kul om kommunen vill satsa på musik också. Jag tycker att det har varit lite dåligt med det tidigare, tycker Höök.

Trots att han är positiv till en flytt ser han gärna att Kåken får vara kvar som musikhus.

Enligt kultur- och fritidschefen Stina Stenberg finns det i dagsläget inga planer på att använda den bruna villan till något annat.

- Jag vet inte ens om alla som håller till där uppe får plats i folkets hus, säger hon.