Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Placerade pejl i kvinnas sovrum

En man i 45-årsåldern har åtalats för sexuellt ofredande, olaga hot, hemfridsbrott, skadegörelse och åtta fall av överträdelse av besöksförbud.

Det sexuella ofredandet skedde enligt åklagaren i en lägenhet på Kyrkogatan den 6 februari 2011 då mannan ska ha kysst en kvinna på munnen och utanpå kläderna tafsat på henne.

De olaga hoten och överträdelserna av besöksförbuden är riktade mot en kvinna som mannen haft ett förhållande med. Vid två tillfällen har mannen enligt åklagaren hotat med att han skulle döda kvinnan. Han har trängt sig in i kvinnans bostad mot hennes vilja och någon gång under februari och mars 2011 placerade han en pejlingsutrustning i hennes bostad. Den 24 april 2011 fick mannen besöksförbud men han fortsatte ändå att försöka få kontakt med kvinnan genom att ringa henne och söka upp henne.

Mannen ställdes inför Mora tingsrätt den 6 september. Den 20 september meddelas domen.