Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pizza favoriten i elevernas önskevecka

Den här veckan har skoleleverna i Orsa verkligen fått den mat de önskat sig. De har själva fått rösta fram veckomatsedeln och fram till torsdagen var pizza den rätt som de flesta ansåg godast.
– Men i morgon får vi kebab och det är också gott, säger fjärdeklassaren Gustav Liljedal i Digerbergets skola.

Annons

Det är uppsluppen stämning i matsalen när tidningen besöker Digerbergets skola. Torsdagens huvudrätt är kyckling med klyftpotatis och det märks att även den rätten går hem hos eleverna. Skratt och glada miner överallt när de lassar upp på tallrikarna.

Tidigare under veckan har man röstat fram: måndag pizza, tisdag tacos och onsdag lax med romsås. Önskeveckan avslutas i dag med kebab.

Nytt för i år är att samtliga skolkök i Orsa under hela hösten serverar enligt samma matsedel. Till varje lunch erbjuds två rätter, varav en är vegetarisk.

– Vårt mål är att erbjuda våra matgäster goda, näringsriktiga och lustfyllda måltider. Skollunchen ska ge 30 procent av dagsbehovet av energi och näringsämnen. Under hösten kommer 76 procent av vår mat att vara tillagad från grunden i våra kök, säger kostchef Ewa Tärnblom Eriksson.