Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pisa ingen utvärdering av alliansens skola

Nyligen presenterades resultaten från den internationella kunskapsmätningen Pisa 2012. Den visar på en fortsatt nedgång av kunskapsresultaten i matematik, naturvetenskap och läsförståelse.

Vi moderater anser att den negativa utvecklingen av svenska elevers kunskapsresultat är mycket allvarlig. I sammanhanget är det viktigt att nämna att mätningen avser femtonåringar som gått nio år i den socialdemokratiska skolan med de gamla läroplanerna och de gamla betygen.

Regeringens stora reformer av svensk skola trädde i kraft 2011/2012 och omfattade inte de femtonåringar som mätningen avser. Pisa 2012 är därför en utvärdering av den gamla socialdemokratiska skolan och inte av alliansens kunskapsskola.

Vi moderater vill fortsätta att utveckla kunskapslinjen i svensk skola med mer undervisningstid, fler karriärtjänster och tidigare betyg.

Ann-Britt Åsebol

riksdagsledamot (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare