Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pirrigt inför premiären av Singin´in the rain

I ett år har Borlänge Musikteater arbetat med Singin' in the Rain. I kväll är det premiär.
– Det är jättepirrigt och ett stort ansvar att få allt bra, säger producenten Ann-Cecilia Thenander.

Annons

Budgeten för Borlänge Musikteaters senaste uppsättning Singin' in the Rain är en miljon kronor. Av det hoppas man få 150 000 kronor i vinst till barn- och ungdomsverksamheten.

– Men det är mycket som kostar. Bara rättigheterna kostar 200 000 kronor, hyran av Maximteatern 200 000 och ljus och ljud lika mycket. Då blir det inte mycket kvar, säger producenten.

Ann-Cecilia Thenander sjunger och spelar själv teater i bland annat Ruggugglan. Singin' in the Rain är hennes andra producentuppdrag efter Sound of Music.

– Efter det tyckte man att det räckte, men så går det tag och man blir sugen igen, säger hon.

Uttagningarna till den här musikalen skedde för ganska precis ett år sedan och i januari började repetitionerna på allvar. Efter ett litet sommaruppehåll har nu arbetet varit mycket intensivt på slutet.

– Det ska bli jättespännande att se hur den tas emot. Vi tycker ju att den är bra, men man vet ju ändå aldrig vad publiken tycker, säger Ann-Cecilia Thenander.

20 föreställningar är inplanerade fram till och med oktober. Om det blir efterfrågan kan ytterligare någon föreställning hinnas med innan det är dags för Borlängerevyn att ta över lokalen.

Totalt 35 personer medverkar i uppsättningen. De som har något ansvarsområde får en symbolisk summa i ersättning. Ensemblen får varsin t-shirt, mat mellan föreställningarna och en resa tillsammans när allt är över – men inga fribiljetter.

– Det är tur att de har ett brinnande intresse och att de kan få utlopp för det här, säger Ann-Cecilia Thenander.