Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pilot omkom i flygolycka

Piloten omkom då ett litet sportflygplan störtade på en gård på Ravinvägen i Vinäs i tisdags förmiddag.
– Det var overkligt då jag såg ett flygplan i trädgården, berättade en granne.

Flygplanet kraschade mot ett träd på Barbro och Lasse Lundqvists gård på Ravinvägen.

Grannen Christer Söderström var ute på sin gård och klippte gräs. Han hade hörselskydd på sig och hörde ingenting förrän en annan granne, Ingvar Blomgren ropade. Då fick han se flygplanet i familjen Lundqvists trädgård, en overklig syn.

Christer som är ambulanssjukvårdare och Lasse Ingvar Blomgren som jobbar på akuten på Mora lasarett sprang fram till det havererade flygplanet. De kunde konstatera att piloten var död.

– Det är förmodligen bara tur att inga hus blev skadade, säger Christer Söderström.

Det verkar som om flygplanet passerat alldeles ovanför taket på Barbro och Lasse Lundqvists hus och sedan störtat rakt ner.

Strax före kraschen hade flygplanet lyft från Mora flygplats. Vem piloten är och var han kom ifrån var inte klarlagt vid middagstid i tisdags. På flygplatsen visste de att piloten var på väg till Vilhelmina, han hade gått ner i Mora för att ta en fikapaus med kaffe som han hade med sig.

Det störtade planet var ett så kallat ultralätt flygplan som varit i bruk sedan 2005. Det är normalt stationerat hos Örestens flygklubb i Marks kommun.

Den avlidne personen är ägaren till planet, en 77-årig man hemmahörande i Göteborg.