Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pigg Westerling hoppas på ny seger

För MIK-spelarna var det i tisdags en extra skön derbyvinst efter ett avgörande med bara sju sekunder kvar av matchen.
Och för äkta Moragrabben Jonas Westerling var det förstås speciellt att än en gång stå på den vinnande sidan i ett möte mot Leksand.
– Ja, det var härligt, riktigt "gött", konstaterade Jonas efter säsongens andra "Slaget om Siljan".

Förutom världsartisten Anže Kopitar var Jonas Westerling den som glänste mest i ett annars ganska avslaget derby. Det var först sista kvarten som det blev rejäl fart på tillställningen, åtminstone från hemmalagets sida.

Men med kvick skridskoåkning och sina öppnande passningar såg Jonas från första stund till att skapa lägen.

Westerling var överallt, han delade till och med ut rejäla tacklingar, vilket annars inte direkt är hans starkaste sida.

– Jo, visst kändes det bra och det har funkat allt bättre de senaste sju, åtta matcherna. Det brukar gå bättre ju längre säsongen går och jag hoppas det fortsätter så, säger den 30-årige MIK-centern.

– Jonas var riktigt bra, det har han varit de senaste tio matcherna, konstaterar Moratränaren Patric Wener.

Det enda som fattades var en "notering" i matchfaktat.

– Så länge vi skapar, är det lugnt. Det hade varit värre om man åkt runt och ingenting fungerat, poängen är jag inte orolig för, menar Jonas.

Westerling borde med tanke på sin kreativitet och passningsskicklighet vara ett utmärkt komplement till Anže Kopitar. Det framförde undertecknad till Wener nyligen, men han höll inte riktigt med.

– VI har provat med Westerling, men det har inte fungerat riktigt, det finns bättre alternativ, menade Moratränaren.

– Det har ändrats friskts i kedjorna och några byten fem mot fem har vi fått spela ihop. Kopitar är grymt bra, så vem skulle ha tackat nej till att spela med honom?

När duon Westerling/Kopitar fått vara inne tillsammans i numerärt överläge har det gett utdelning.

– Klart man skulle vilja ha Anže i samma kedja, men det är bara att köra på och ge järnet, vem man spelar tillsammans med är mindre viktigt, menar Jonas.

I kväll är det en ny viktig match för Mora, borta mot Örebro, som är fyra poäng före dalalaget. I FM Mattsson Arena blev det förlust (3–5) efter att Örebro satt sista pucken i tom kasse.

– Det var inte riktigt rättvist. Vi var mycket bättre än Örebro i första perioden, men satte inte chanserna. Vi får se till att göra det nu i stället, hoppas Wener.

Det var mot Örebro som Jonas Westerling noterade en av sina totalt två fullträffar så här långt.

– Jag personligen kan gärna bli utan, bara vi får tre poäng med oss hem, säger Westerling.

Tre poäng fick Patric Wener som present av spelarna i tisdags, då han fyllde 44 år.

– Ja, det var en bra present. När sedan publiken sjöng "Ja må han leva", fick jag nästan en tår i ögat, säger MIK-tränaren som gärna tar en ny "trea" i försenad present.

En ändring från derbyt är att backen Patrik Andersson kommer att spela mot Örebro.

I det fjärdeplacerade Närkelaget gör Torontos Calle Gunnarsson debut mot Mora.
I Örebro återfinns som bekant de forna MIK-backarna Robin Gartner och Dan Iliakis. Båda förekom ganska flitigt poängprotokollen när de spelade i Moratröjan, men i Örebro har det gått trögare.
Båda väntar på första målet och så här långt har Iliakis noterat två assist och Gartner tre.