Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pianokonsert lockade en enda besökare

Anders Widmark besökte Coriandergården för en pianokonsert.
Han levererade.

Det gjorde dock inte Säterpubliken. En enda person löste biljett till konserten. Anders Widmark tog dock situationen med ro.

– Det ska inte spela någon roll hur stor publik man spelar för, säger han.

Coriandergården var platsen för Anders Widmarks pianokonsert på fredagskvällen. Men Säterpubliken lyste med sin frånvaro. En enda person löste biljett till konserten. Arrangörsstaben på sex personer slog sig också ner och gjorde att den första stolsraden nästan fylldes upp.

– Fredagar kanske inte är de bästa dagarna att spela här i Säter. Sist jag var här i Coriandergården var för något år sedan och då kom det 150 personer. Det är lite lustigt, på mitt förra besök i Dalarna så spelade jag i Dalhalla inför en publik på 5 000 personer. Men egentligen ska det ju inte spela någon roll hur stor publiken är, säger Anders Widmark.

Han tog plats vid pianot, hälsade den lilla men tappra publiken välkommen och konstaterade att det blev en väldigt intim och speciell konsert att spela för så få.

– Jag kan nästan koppla ur ljudanläggningen. Och ni hör väl utan att jag behöver prata i mikrofonen? frågar Anders.

Mellan låtarna berättade Anders Widmark anekdoter och om små iakttagelser och funderingar. Under konserten spelade han bland annat "Din nåd står vakt omkring mitt hus" från sitt album "Hymn". Det blev även ett stycke av Bach, Beatleslåten "Here comes the sun" samt ett par nya låtar som Anders har skrivit.

– Jag håller på med ett album som ska komma ut i vår. Denna lilla turné som jag är ute på är ett ypperligt tillfälle att prova några av de nya låtarna. Jag lyssnar mycket på klubbmusik, exempelvis Swedish House Mafia. Alltid hittar man något att inspireras från, säger Anders Widmark.

Han avslutade konserten med att fråga publiken om den hade några önskemål. En fråga om musik från Astrid Lindgren böcker utmynnade i "Idas Sommarvisa" innan Anders gick runt och tog publiken samt arrangörerna i hand och tackade för att de kom.